Jump to content

Windows 10 pe un PC de 218 lei: cum merge, la ce il poti folosi?


htcone800

Recommended Posts

Windows 10 – cum merge, la ce il poti folosi, performante

Initial calculatorul a venit cu Windows 10 preinstalat, ceea ce m-a bucurat. Pana s-au facut toate setarile de inceput (nu mai fusese pornit) si am vazut ca e pe 32 de biti – in traducere, nu puteam profita de toata memoria RAM. Probabil toate HDD-urile vin cu Windows 10 preinstalat iar dupa upgrade-ul de memorie l-au impachetat si trimis, fara sa mai faca altceva.

Dupa cum probabil va asteptati, Windows 10 nu are licenta (decat daca platesti pentru ea), insa poate fi folosit si fara ea, dupa cum bine stim.

Asa ca am facut un stick cu Windows 10 – 64 bit si l-am instalat. A durat totul maxim jumatate de ora.

Intr-o alta ora am instalat programele necesare persoanei care va folosi calculatorul si cam asta a fost tot.

Cum merge. Va pot spune ca, oarecum, sistemul merge neasteptat de bine. Am redus putin efectele din Windows 10 pentru a castiga performante si chiar majoritatea actiunilor se intampla rapid. In Chrome poti deschide lejer 3-4 taburi si merge cam orice destul de repede.

Daca ar mai avea si un SSD probabil ar fi un pic mai rapid, insa nu cu mult. In orice caz, ar fi mai silentios, pentru ca putin zgomot tot face, dar nu e deranjant.

La ce il poti folosi. Browsing, clar, fara probleme. Il mai poti folosi la vazut filme si, aici, am avut o noua surpriza placuta: am rulat filme full HD din retea de pe NAS. Il mai poti folosi pentru muzica sau Office.

O alta idee e folosirea unui astfel de PC pe post de server: web, NAS, printing, gateway sau altele. Configuratia asta poate duce mai mult decat ati putea crede.

Performante. Mai mult pentru voi si de curiozitate am facut niste teste. Nu mare lucru, doar niste masuratori normale de viteza pentru retea, internet, HDD. Ceea ce a iesit vedeti mai jos.

 

8-HP-PC-Windows-10-7-550x364.jpg

 

sursa: arenait.net

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...