Jump to content

Phoenix OS 2.0 Alpha, o versiune de Android 7.1 pentru PC


Razvan @ DEK

Recommended Posts

Deşi a fost creată fără nici o intenţie de a concura Windows, platforma Android a devenit între timp o opţiune tentantă şi pentru utilizatorii de PC-uri, atraşi de oferta vastă de aplicaţii disponibile. Încă fără suport oficial din partea Google, implementarea pentru PC a sistemului de operare Android este lăsată în seama comunităţii de dezvoltatori, cum sunt cei de la Phoenix Studio.

 

 

 

Construit pe nucleul Android 7.1, Phoenix OS 2.0 Alpha poate fi instalat pe aproape orice PC echipat cu procesor Intel sau AMD x86, oferind o interfaţă care va părea familiară utilizatorilor de Windows 10.

 

phoenix-os-2-0.jpg?height=377&width=640

 

Avem la dispoziţie o bară de aplicaţii la partea de jos şi meniu Start, respectiv desktop pe care putem plasa scurtături către aplicaţiile favorite. Profitând de suprafaţa de afişare mult mai generoasă oferită de monitoarele pentru PC, aplicaţiile de Android sunt rulate în ferestre individuale, uşor de mutat şi redimensionat.

 

Alături de obişnuitele aplicaţii obţinute din magazinul Google Play putem instala şi jocuri de Android.

 


 

Încă departe de forma finală, versiunea alpha a Phoenix OS 2.0 ar putea avea unele probleme de stabilitate şi compatibilitate cu aplicaţii de Android, astfel că folosirea sa ca alternativă Windows mai poate aştepta, cel puţin până la anunţarea unei versiuni finalizate.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...