Jump to content

Cum putem instala si rula Windows 7 de pe un USB Drive


Razvan @ DEK

Recommended Posts

In editia Enterprise a Windows 8/8.1, Microsoft a inclus un feature interesant, si anume Windows To Go, care permite instalarea sistemului de operare pe un USB Drive, care apoi poate fi folosit pentru a accesa un computer (fara a rula sistemul instalat pe computerul respectiv).

 

Daca sunteti (inca) utilizator Windows 7 si doriti sa puteti sa instalati si sa rulati acest sistem de pe un USB Drive, puteti face acest lucru cu ajutorul unei aplicatii third-party gratuite, numita WinToUSB.

 

Aplicatia WinToUSB le permite utilizatorilor sa instaleze si sa ruleze un sistem de operare Windows de pe un USB Drive (se recomanda folosirea unui USB Drive de cel putin 16 GB). Interfata aplicatiei, in stil wizzard, este foarte simplu de folosit si usor de inteles de catre orice categorie de useri, acestia putand instala sistemul de operare pe USB Stick cu doar cateva click-uri de mouse si fara a trebui sa altereze fisierele de instalare ale acestuia.

 

De asemenea, aplicatia WinToUSB suporta si instalarea si rularea de sisteme de operare Windows pe un hard disk extern, nu doar pe USB stick-uri (in plus, nu este necesara instalarea WAIK pentru a putea folosi aceasta aplicatie).

 

Cum instalam Windows 7 pe un USB Stick (sau hard extern)?

 

Pentru a instala Windows 7 pe un USB Stick sau un hard disk extern aveti nevoie doar de dispozitivul media pe care doriti sa instalati sistemul si imaginea ISO de instalare a sistemului Windows 7.

 

Dupa ce instalati WinToUSB, rulati aplicatia si navigati catre imaginea ISO de instalare a sistemului de operare si selectati-o, apoi dati click pe butonul Next.

WinToUSB_thumb.jpg

WinToUSB

 

Instalarea sistemului poate dura intre 30 de minute si o ora, in functie de viteza dispozitivului media, de configuratia hardware a sistemului si de editia de sistem (pentru a putea instala un sistem de operare Windows pe un USB Drive cu WinToUSB, trebuie sa utilizati un cont de administrator pe computerul folosit pentru instalare).

WinToUSBinstallos_thumb.jpg

 

WinToUSB-install-os

 

Dupa instalarea Windows 7 pe USB Stick (sau hard-ul extern), pentru a rula sistemul de pe acesta, modificati ordinea de bootare a computerului din BIOS. Retineti si faptul ca sistemul instalat pe USB Drive este posibil sa nu ruleze corect pe alte PC-uri (este posibil ca acesta sa necesite anumite drivere pentru a functiona).

WinToUSBchangebiosbootmenu_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...