Jump to content

Masini autonome controlate de procesoare AMD


TrowN.

Recommended Posts

Până acum Nvidia n-a avut cine știe ce concurență pe sectorul autoturismelor, construit procesoarele folosite pentru majoritatea proiectelor de mașini autonome. Dar acum se pare că va veni intra pe acest segment și AMD.

Conform veștilor care circulă acum prin presă, AMD ar lucra alături de Tesla la dezvoltarea unui nou procesor pentru pilotul automat al mașinilor pe care compania lui Elon Musk le va lansa în anii viitori.

La cârma acestui proiect ar fi chiar Jim Keller, omul responsabil pentru proiectarea unui număr mare de procesoare în anii trecuți, precum recentul Zen și chiar seria Athlon 64, așa că AMD ar avea o relație destul de bună cu el. Keller a început să lucreze la Tesla din 2016, fiind în fruntea diviziei ce lucrează la dezvoltarea unui pilot automat.

Știrea nu are deocamdată o confirmare, așa că nu luați asta ca fiind 100% adevăr. Mai există și posibilitatea ca Tesla să licențieze doar brevetele de GPU pe care le are AMD, în așa fel încât să poată dezvolta propriul procesor fără să fie dați în judecată de Nvidia, Samsung și toate celelalte companii care dețin o bucată din drepturile legale asupra dezvoltării unui GPU. O taxă de licențiere ar putea fi implicată, dar ar putea fi o situație diferită față de ce vedem la modul în care AMD colaborează cu producătorii de console, pentru care face fizic procesoarele.

SURSA: ZONA IT 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...