Jump to content

[RF] Adio Internet Explorer! Anuntul a fost facut oficial! Cu ce va fi inlocuit.


Nomercy

Recommended Posts

ABdXXOH.jpg

 

Vechi de aproape 20 de ani, Internet Explorel poate deveni istorie.

  • Browserul celor de la Microsoft, Internet Explorer, urmeaza sa fie retras dupa 20 de ani la prezentarea de astazi a Windows 10, scriu cei de la Telegraph. Succesorul Internet Explorer are numele de cod Spartan si se pare ca va urma filosofia liderului in clasamentul browserelor, Chrome. Atunci cand Google a lansat browser-ul folosit acum de doua treimi din utilizatori, a folosit acelasi nume. Spartan, asa cum sugereaza numele, este gata sa inceapa batalia.
  • Va conta insa lansarea Spartan? Cel mai probabil va fi un browser web care poate fi folosit pe toate device-urile, asa cum Chrome este disponibil pe iOS, Android si PC, plusand insa si cu Xbox si Windows Phone. Se pare ca ar putea sa o integreze si pe Cortana, asistentul digital pe care l-a creat Microsoft. De asemenea, Spartan va fi, cel mai probabil, special petnru dezvoltatori, permitandu-le utilizatorilor sa vada versiuni diferite ale site-urilor simultan - de exemplu, sa compare versiunea pentru desktop cu cea pentru mobil, acestea aparand pe ecran in acelasi timp.
  • Ramane de vazut strategia pe care o va adopta Microsoft - Internet Explorer a scazut mult in comparatie cu Chrome si Firefox, insa poate o schimbare de desgin ar fi suficienta pentru a-i readuce pe oameni. Sau noi functii utile.
  • Insa chiar daca o va face, simpla existenta a browserului Spartan subliniaza noua realitate pentru Microsoft: acestia trebuie sa explice clar de ce device-urile lor sunt cele mai bune pentru userii care au nevoie de un numar din ce in ce mai mare de servicii online si sa si arate de ce e necesar un sistem de operare puternic bazat pe Windows pentru a rezolva treaba. Lumea se muta online iar Microsoft trebuie sa arate ca Spartan si Windows reprezinta lucrul necesar si suficient pentru utilizatori.
  • Cei de la Microsoft vor transmite live printr-un streaming evenimentul ce incepe la ora 9.00 dimineata (Pacific Standard Time), ceea ce inseamna ora 19.00 la Bucuresti.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...