Jump to content

[RF] Microsoft a dezvaluit cerintele de sistem pentru Windows 10


LuK.ZEW #

Recommended Posts

lucoms.jpg


La inceputul anului, Intel a prezentat, in cadrul CES 2015, Compute Stick, un micro PC cu Windows 8.1 ce poate transforma orice televizor dotat cu HDMI intr-un computer. Ieri, in cadrul unui eveniment desfasurat in Coreea de Sud, Microsoft a prezentat un nou gadget de acest tip.
Noul micro PC se numeste Lucoms PC, este realizat de catre Lucoms Daewoo si masoara doar 11 cm.

Micro PC-ul vine in doua versiuni, cu 1GB sau 2GB RAM, se bazeaza pe un procesor Intel si dispune de 16GB sau 32GB, are port USB, micro USB si se conecteaza la un televizor sau monitor prin intermediul HDMI.
Lucoms PC va fi lansat initial pe piata coreeana, in luna mai a acestui an. Microsoft nu a anuntat si preturile.

Ce hardware iti trebuie pentru instalarea Windows 10
Tot ieri, insa in cadrul unui eveniment desfasurat in China, Microsoft a anuntat, dupa cum stiti deja o data pentru lansarea noului sau sistem de operare, Windows 10, si a confirmat ca OS-ul va putea fi instalat gratuit inclusiv de catre utilizatorii care au versiuni piratate de Windows 7 si Windows 8. In acelasi timp, compania a prezentat si cerintele minime de sistem pentru a putea rula urmatorul OS al companiei.
Pe scurt, pentru a putea instala Windwos 10 veti avea nevoie de un PC sau o tableta cu 1GB RAM (versiunea pe 32 biti) sau 2GB RAM (versiunea pe 64 biti), 16GB spatiu liber pentru versiunea pe 32 de biti si 20GB spatiu liber pentru versiunea pe 64 biti.
De asemenea, display-ul trebuie sa ofere o rezolutie minima de 800 x 600p. PC-ul trebuie sa suporte DirectX 9. In cazul tabletelor, Microsoft confirma necesitatea existentei butoanelor fizice pentru power/standby si a celor pentru volum. Nu in ultimul rand, instalarea Windows 10 va solicita si activarea UEFI Secure boot.

win10uefi.png


arenait.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...