Jump to content

[ RF ] Microsoft renunta la Windows Media Center


LuK.ZEW #

Recommended Posts

Pe vremea lui Windows XP, in 2002, Microsoft a considerat ca era foarte necesar sa aiba un media player puternic. Si asa a aparut Windows Media Center, ce putea accesa fisiere audio si video si imagini, si putea reda si inregistra continut de televiziune. Acest centru digital a fost atat de important la vremea lui, incat a avut si o versiune dedicata de XP.

 

Si si-a continuat existenta glorioasa pe Windows Vista si Windows 7. Dar la Windows 8 si 8.1 lucrurile au inceput sa se schimbe putin. Pentru ca, in loc sa fie inclus ca standard, Media Center a ajuns un pachet ce putea fi descarcat din Store numai de doritori. Si se pare ca acesta a fost inceputul sfarsitului.

 

Pentru ca Windows 10 nu va mai avea de-a face cu acest media player. Sub nicio forma. Ba chiar avertizeaza utilizatorul daca acesta face update la Windows 10 de la o versiune anterioara a sistemului de operare Microsoft, care are instalat si Windows Media Center, ca se va pierde respectiva functionalitate.

 

Aceasta masura era insa oarecum de asteptat, mai devreme sau mai tarziu, avand in vedere ca Microsoft a dizolvat echipa ce se ocupa de dezvoltarea acestui media player inca din 2009, dupa ce a fost pusa la punct varianta pentru Windows 7.

 

In loc, Microsoft va promova probabil Xbox Video, serviciu de distributie digitala de filme, care are potentialul de a genera venituri suplimentare. Acesta este momentan compatibil cu Xbox 360, Xbox One si Windows 8, insa mai mult ca sigur va ajunge si sub Windows 10.

 

 

 

 

Microsoft_Windows_Media_Center.jpg

Sursă: arenait.net
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...