Jump to content

Steam returneaza banii pe jocuri


Vallentin

Recommended Posts

De azi (2 iunie) iti poti primi banii inapoi pe Steam daca ai cumparat un joc dupa Steam care nu iti merge sau l-ai luat din greseala, sau daca ai cumparat altceva.

Banii iti pot fi returnati pe cont in 5 zile.

 

Mai multe detalii puteti gasi :

- https://help.steampowered.com/

- http://store.steampowered.com/steam_refunds

 

 

Eu am incercat cu Grand Theft Auto 3, deoarece la mine si la un prieten nu se vede in joc cum ar trebui, eu am crezut ca ii doar de la mine problema asta.

Confirmarea reprimiri banilor (1.99 euro in cazul meu) se face prin e-mail, si bine inteles cu un plus la bani in Steam Wallet.

 

O sa dau edit daca o sa primesc acea confirmare !

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Se poate face refund si in cazul gift-urilor? Nu ma refer in cazul celor primite de la un anumit user.

De exemplu, daca eu mi-am cumparat un joc de pe STEAM MARKET, insa l-am achizitionat sub forma de GIFT si l-am activat anterior, se poate face refund?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu sigur ,dar daca nu uit voi incerca si treaba asta sa vad daca merge.

 

 

EDIT :

 

Merg vandute si gift-urile , dar cred ca doar cele cumparate din Steam Market.

Eu am cumparat Tank Universal pe un cupon deaia apare acolo 40 de centi :

 

SXn4Ivb.png

 

xmIZvMl.png

 

 

La GTA 3 mi-o aparut si o taxa suplimentara , aici vad ca nu apare.

 

Jocul asta nu l-am dat, asa ca nu am cum sa arat e-mailul de confirmare si nici nu cred ca mai am voie.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------

Am gasit mai multe detalii despre cum sta treaba cu returnarea banilor , aceste detalii or fost postate in data de 3 Iunie.

 

Conceptul de a primi “banii înapoi” pentru o achizitie este in continuare confuz in ceea ce priveşte aplicarea legislatiei din Romania, chiar dacă legile europene sunt destul de clare în acest sens. Totuşi, probabil “impulsionaţi” de presiunile venite dinspre UE, cei de la Valve au luat hotararea de a schimba politica de restituire a banilor cheltuiti pe Steam, de departe cel mai popular sistem de distributie digitala a jocurilor video.

Astfel, ca regula de bază, pentru mai toate achiziţiile realizate pe Steam se poate cere acum restituirea banilor, aceasta operaţiune urmand sa fie aprobata de Valve daca se îndeplinesc niste conditii de baza. Iata detaliile, pe larg.

 

 

* Jocuri achizitionate prin Steam.
Se poate solicita acum o restituire a banilor pentru orice joc achiziţionat prin intermediul Steam, pentru variate motive: poate ca PC-ul dvs. nu dispune de configuraţia hardware necesara pentru a rula jocul, poate ca ati cumpărat jocul din greseala sau poate chiar l-ati jucat pentru o ora şi nu v-a placut. Atat timp cat cererea de restituire a banilor se produce intr-un termen de maximum doua saptamani de la achiziţionare si jocul nu a fost rulat pentru mai mult de două ore, Valve promite sa va ofere banii inapoi.

 

* DLC = Continut suplimentar pentru un anumit joc.

Veti putea cere banii inapoi inclusiv pentru pachetele DLC care nu va plac. Cu conditia sa nu fi jucat jocul caruia i-aţi aplicat respectivul DLC mai mult de doua ore din momentul descarcării pachetului de continut suplimentar. Va exista si o categorie de DLC-uri pentru care nu se vor putea oferi banii înapoi, acestea urmand sa fie marcate corespunzător in Steam Store (de obicei, va fi vorba de item-uri sau upgrade-uri care afecteaza permanent caracteristicile personajului din joc).

 

* Precomenzi.

Noua politica de returnare a banilor este valabila si in cazul precomenzilor. Daca ati achizitionat un joc pe Steam inainte ca acesta sa fie disponibil, veti putea cere oricand banii înapoi pana in momentul lansarii jocului. Apoi, se va aplica regula amintita mai devreme: veti putea cere banii înapoi atat timp cat perioadele de “graţie” sunt valabile (maximum doua săptămâni din momentul lansării / maximum doua ore de joc).

 

* Steam Wallet.

Puteti cere rambursarea fondurilor adaugate in Steam Wallet prin intermediul Steam in termen de doua saptamani de la aceasta tranzactie.

 

* Bundle-uri = Pachet ce contine 2 sau mai multe jocuri.

Banii pot fi restituiti si in cazul bundle-urilor de jocuri achizitionate prin intermediul Steam, atat timp cat niciunul dintre titlurile incluse in bundle nu a fost înstrainat, iar timpul de joc cumulat pentru titlurile din bundle nu a depasit doua ore.

 

* Achizitii realizate in afara magazinului Steam.
Valve nu va oferi banii înapoi pentru jocurile achizitionate sub forma de chei de activare din alte surse decat Steam (jocuri retail, bundle-uri achizitionate din alte surse etc.).

 

* VAC.
Daca veti fi banat de VAC (sistemul Valve Anti-Cheat) intr-un joc anume, veti pierde posibilitatea de a solicita banii înapoi pentru respectivul titlu.

 

* Filme.
Valve nu va oferi banii înapoi pentru filmele achizitionate prin intermediul Steam.

 

* Gift-uri.
Valve nu va putea returna banii pentru gift-urile ce au fost deja activate de beneficiar.

 

 

Sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...