Jump to content

[RF] Rezolvare System Restore Crash Windows 7/8


BlackPearl

Recommended Posts

Toti stim cat este de important feature-ul System Restore atunci cand este vorba de repararea sau restaurarea sistemului de operare Windows la o stare anterioara.

In anumite situatii se intampla ca acesta sa nu functioneze corect sau chiar deloc si ne este imposibil sa sa creem restore point-uri ( manual , automat sau chiar ambele variante ) sau ne este chiar imposibil sa restauram sistemul afisandu-ne mesajul de eroare ca in imaginea de mai jos.

 

4Tdxufj.jpg

 

 

Daca si voi va aflati intr-o astfel de situatie, este posibil ca una dintre solutiile de mai jos sa va rezolve problema cu System Restore, dar totusi nu putem garanta ca solutiile descrise mai jos pot functiona pentru oricine in cele mai multe cazuri cel putina una dintre acestea poate da rezultate.

 

Repararea feature-ului System Restore cand nu functioneaza ( Windows 7 sau Windows 8 ) poate fi facuta dupa pasii urmatori:

 

  • Trebuie sa ne asiguram ca System Restore este activat → Control Pannel → System → System Protection; daca acesta este dezactivat, dati click pe partitiile pe care doriti sa il activati ( Sub Available Drivers ) acesta avand o cerinta de minim 300 MB spatiu liber pe disk pentru stocarea restaurarii.
    ZqNiiEL.jpg
  • Daca folositi sistemul de o perioada relativ mare si observati ca sistemul nu are nici un restore point creat, incercati sa il creati manual dupa care verificati daca acesta a fost creat sau nu. In cazul in care nu reusiti sa creati un restore point dezactivati antivirusul sau orice alt software de securitate pe care il rulati, dupa care incercati din nou.
  • Rulati System File Checker intr-un comand prompt cu privilegii de administrator → Run → cmd → sfc /scannow, dupa ce procesul este complectat, restartati sistemul si incercati din nou sa creati un restore point.
  • Bootati sistemul in Safe Mode si apoi incercati sa creati un restore point, restaurand sistemul la o stare anterioara, in anumite cazuri anumite servicii sau drivere pot afecta functionarea corecta a System Restore.
  • Incercati sa executati un Clean Boot, in msconfig tab-ul General selectati Selective startup si debifati optiunea Hide all Microsoft Services dupa care dati click pe butonul Disable all, dupa care dati click pe OK si restartati computerul, apoi incercati din nou sa restaurati sistemul sau sa creati un restore point.
    FNfHgei.jpg
  • Rulati Check Disk in Command Promt cu privilegii de administrator → Run → cmd → chkdsk /f /r dupa care incercati din nou sa folositi System Restore.
  • Verificati services.msc prin Run ( Run → services.msc si apasati Enter ) verificati daca serviciile Volume Shadow Copy si Task Scheduler ruleaza dupa care setatile pe Automatic.
    1EBgGU9.jpg
  • Deschideti Event viewer  ( tastati eventvwr.msc /s in Run ) dupa care dati click pe Applications & Services Logs pentru a verifica daca sunt existente inregistrari despre eventuale probleme / errori ale System Restore.

Daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu functioneaza, inainte de a reinstala sistemul de operare, ca o ultima incercare resetati Windows Repository:

 

  1. Bootati sistemul in Safe Mode fara conexiune la retea/networking si deschideti un Command Prompt cu privilegii de Administrator.
  2. Tastati comanda net winmgmt si dati Enter pentru a opri serviciul Windows Management Instrumentation.
  3. Mergeti in C:\Windows\System32\wbem si redenumiti folderul repository in repositoryold dupa care dati restart la computer.
  4. Dupa restart, deschideti din nou Command Promt cu privilegii de Administrator si tastati net winmgmt, dupa care tastati winmgmt /resetRepository dati Enter si restartati din nou calculatorul.

Sursa ~ Stealth ~

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...