Jump to content

Optimizarea Windows pentru a funcționa mai bine .


MadneSS

Recommended Posts

    Oricât de rapid și bine ar funcționa computerele când sunt noi, toate par a se încetini pe măsura trecerii timpului. Minunatul computer pe care l-ați cumpărat anul trecut nu se simte la fel de proaspăt după ce instalați o duzină de programe, îl încărcați cu instrumente antispyware și antivirus și descărcați volume imense de nimicuri de pe Internet. Încetinirea se poate produce gradual, încât nici nu vă dați seama, până într-o zi când încercând să deschideți un program sau un fișier vă întrebați „Ce s-a întâmplat cu computerul meu ?”
 

1. Ștergeți programele pe care nu le utilizați niciodată .

 

Mulți producători de computere dotează computerele noi cu programe pe care nu le-ați comandat și pe care poate nu le doriți. Printre acestea se numără deseori ediții de încercare și versiuni cu ediții limitate ale programelor pe care firme de software speră să le încercați, să le găsiți utile și să plătiți pentru a face upgrade la versiunile complete sau la versiuni mai noi. Dacă decideți că nu le doriți, păstrarea respectivelor programe pot încetini computerul prin utilizarea de resurse prețioase: memorie, spațiu-disc și capacitate de procesare.
 
Este o idee bună să dezinstalați toate programele pe care nu plănuiți să le utilizați. Aceasta ar trebui să cuprindă atât software instalat de producător, cât și software instalat de dvs., dar pe care nu-l mai doriți, în special utilitare destinate să ajute la gestionarea și îmbunătățirea hardware-ului și software-ului computerului. Programele utilitare, cum ar fi cele antivirus, cele de curățare a discului și instrumente pentru copiere de rezervă se execută deseori automat la pornirea computerului, lucrând în liniște, în background, unde nu le puteți vedea. Multe persoane nici măcar nu știu că acestea se execută.
 
Chiar dacă aveți un computer mai vechi, el poate conține programe instalate de producător pe care niciodată nu le-ați observat sau de care ați uitat. Nu este niciodată prea târziu să le eliminați și să terminați cu dezordinea și cu risipirea resurselor sistemului. Poate v-ați gândit că într-o bună zi veți utiliza acel software, dar nu s-a întâmplat așa. Dezinstalați-l și vedeți dacă acum computerul este mai rapid.
 
2.Limitați numărul de programe care se execută la pornire
 
Multe programe sunt proiectate să pornească automat când pornește Windows. Producătorii de software își setează deseori programele pentru a se deschide în background, unde nu le puteți vedea că se execută, astfel încât ele să se deschidă imediat când faceți clic pe pictogramele lor. Acest lucru este util pentru programele utilizate frecvent, dar pentru programele utilizate rar sau niciodată se risipește memorie prețioasă și se lungește timpul necesar pentru pornirea Windows.
 
Decideți singur dacă doriți ca un program să se execute la pornirea computerului.
 
Dar cum să știți ce programe se execută automat la pornire? Uneori, acest lucru este evident, deoarece programul adaugă o pictogramă în zona de notificare din bara de activități, unde se poate vedea că se execută. Priviți aici și vedeți dacă există programe care se execută și care nu doriți să pornească automat. Indicați spre fiecare pictogramă pentru a vedea numele programului. Asigurați-vă că faceți clic pe butonul Se afișează pictogramele ascunse pentru ca toate pictogramele să fie vizibile.
7704e102-acb8-40b0-b28e-0bbcba515daf_0.j

4 . Defragmentați hard diskul .

 

  Fragmentarea obligă hard diskul să lucreze suplimentar, încetinind computerul. Programul Defragmentare disc rearanjează datele fragmentate, astfel încât hard diskul să funcționeze mai eficient. Programul Defragmentare disc se execută după o programare, dar, de asemenea, puteți să defragmentați manual hard diskul.

 

5. Verificați existența unor viruși sau programe spion .

 
  Dacă PC-ul se execută lent, este posibil să fie infectat de un virus sau de un program spion. Aceasta nu este o problemă la fel de obișnuită ca altele, dar trebuie luată în calcul. Înainte de a vă îngrijora prea mult, verificați computerul utilizând programe antispyware și antivirus.
 
Un simptom comun al unui virus este încetinirea ieșită din comun a performanței computerului. Printre alte semne se numără apariția de mesaje neașteptate pe PC, programe care pornesc automat sau sunetul permanent de lucru al hard diskului.
 
 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...