Jump to content

[RF] Cum setăm programele implicite în Windows 7 şi Windows 8.1


polarson # ROMANIA

Recommended Posts

Mulţi dintre noi preferăm să folosim acelaşi program pentru a deschide anumite tipuri de fişiere. De exemplu, poate preferaţi să folosiţi aplicaţia modernă Fotografiipentru a deschide imaginile şi Windows Media Player pentru a deschide muzica sau filmele. Din fericire, atât în Windows 7 cât şi în Windows 8.1 este foarte uşor să modificăm aceste preferinţe. Iată cum:



Unde găsim panoul de setare programe implicite

Setarea programelor implicite pentru diferitele tipuri de fişiere şi protocoale se realizează dintr-o fereastră numită "Setare programe implicite".


În Windows 7 puteţi să deschideţi această fereastră tastând cuvântul "implicit" în caseta de căutare din meniul Start.


default_programs1.png


În Windows 8.1, deschideţi butonul special Căutare şi tastaţi "implicit". Dacă vă aflaţi pe ecranulStart, ncepeţi să scrieţi cuvântul "implicit" şi Căutarea se va deschide automat.


Apoi, în lista cu rezultatele căutării, apăsaţi pe Programe implicite.


default_programs2.png


Atât în Windows 7 cât şi în Windows 8.1, puteţi merge la Panoul de control, apoi apăsaţi pePrograme -> Programe implicite.


default_programs3.png


Acum că am ajuns la fereastra Programe implicite, apăsaţi pe Setare programe implicite.


default_programs4.png


Notați faptul că toate setările pe care le veţi realiza în fereastra de Setare programe implicitevor fi aplicate doar contului dvs. de utilizator. Programele implicite ale celorlalţi utilizatori vor rămâne neschimbate.



Cum setăm programele implicite în Windows 7 şi Windows 8.1

În fereastra "Setare programe implicite" veţi vedea o listă cu programele disponibile pe care le puteţi folosi pentru a deschide diferite tipuri de fişiere. Capturile de ecran din acest articol sunt realizate pe calculatoarele noastre. În cazul dvs. listele pot arăta diferit, în funcţie de ce programe aveţi instalate.


Ceea ce vedeţi aici este tot ce este disponibil; nu puteţi adăuga alte programe la listă. După cum vedeţi, atât în Windows 7 cât şi în windows 8.1, ferestrele arată aproape la fel. Iată cum arată fereastra în Windows 7.


default_programs5.png


După cum vedeţi, în Windows 8.1 lista cu opţiuni este mai lungă deoarece ea afişează şi aplicaţiile moderne din Magazinul Windows.


default_programs6.png


Pentru fiecare program din listă, puteţi alege ca el să deschidă toate fişierele pe care le cunoaşte, sau îl puteţi seta să deschidă doar unele tipuri de fişiere. Haideţi să vedem cum se realizeată aceste setări.


În Windows 7 am ales Internet Explorer, obţinând câteva informaţii despre el, precum şi opţiunea de a alege ca el să deschidă toate sau doar unele tipuri de fişiere.


Ei bine, este posibil să nu doriţi ca Internet Explorer să deschidă orice fişier, fără să ştim exact cu ce fişiere poate lucra. Pentru aceasta, daţi clic sau apăsaţi pe "Alegere valori implicite pentru acest program".


default_programs7.png


Internet Explorer este setat să deschidă majoritatea fişierelor web. În acest caz este OK pentru mine ca el să deschidă toate tipurile de fişiere web, cu excepţia fişierelor ".htm" şi ".html", aşa că nu am schimbat setările.


default_programs8.png


În Windows 8.1, am selectat Paint, program ce poate fi configurat în foarte multe feluri. El vine cu 3 din 14 valori implicite setate. Paint este setat la fel şi în Windows 7, dar folosesc alt program pentru imagini şi nu am vrut să îl setez ca implicit.


default_programs9.png


Haideţi să vedem ce opţiuni avem:


default_programs10.png


Din moment ce încă nu am instalat alt program de editare grafică în Windows 8.1, este în regulă să folosesc Paint pentru a deschide fişierele imagine obişnuite, aşa că am selectat, pe lângă valorile deja selectate, şi fişierele cu extensiile .bmp, .gif, .jpeg, .jpg şi .png.


default_programs11.png


În final mai rămâne doar să apăsaţi pe butonul Salvare pentru a memora setările.



Concluzii

Atât în Windows 7 cât şi în Windows 8.1 este foarte uşor să alegeţi ce programe deschid fiecare tip de fişier, deşi lista de programe pentru care puteţi seta valori implicite probabil că nu include toate tipurile de fişiere. Totuşi, alocarea timpului necesar pentru a răsfoi această listă poate face lucrurile mai uşoare, în sensul că fişierele dvs. se vor dechide întotdeauna cu programele dvs. preferate .


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...