Jump to content

[RF] Dacă instalez Windows pe 32 biți de 2 ori, obțin Windows pe 64 biți?


polarson # ROMANIA

Recommended Posts

Dacă aș fi un comedian și mi-aș lua glumele din lumea IT, aș începe fiecare spectacol cu această întrebare. Desigur, publicul trebuie să fie puțin tehnic ca să înțeleagă de ce este așa hilară dilema din acest articol. Chiar dacă nu vă prindeți de la început, lăsați-mă să vă explic pe scurt: este ca și cum ai avea o mașină de 100 CP și ai cumpără o altă mașină de 100 CP că să obții o mașină de 200 CP. Din păcate, matematica și bunul simț nu funcționează așa, cel puțin nu în scenariul de față.

Să calculăm: 32 biți + 32-biți = 64 biți!

După ce am căutat pe câteva forumuri de specialitate, am găsit acest deliciu de întrebare:

Uitați ce a întrebat utilizatorul fwittt, aici: Upgrading from Windows 7 32bit to 64bit.

"Am o întrebare, am intrat recent în posesia noului meu Dell, care a venit preinstalat cu Windows 7 pe 32 biți, totuși, calculatorul este capabil să meargă pe 64 biți. Dacă instalez Windows 7 pe 32 biți de două ori, o să am Windows pe 64 biți? Apreciez orice ajutor primit."

260705610_070958d845_m.jpg

Că să vă ajutăm să înțelegeți mai bine cât de ciudată este această întrebare, imaginați-vă că l-am clona pe Shrek de 2 ori pentru a-l crea pe Hulk. Hai să fim serioși! Shrek este drăguț și un tip de treabă, dar de oricâte ori l-ai clona și înmulți, nu va deveni Hulk. Sunt personaje diferite în două filme diferite, dar la fel de plăcute. Pe același principiu este și ideea din spatele calculatoarelor ce rulează pe 32 biți și 64 biți. Amândouă au asemănări, cum Shrek și Hulk sunt amândoi verzi, dar unul nu se poate transforma în celălalt.

13970679878_6ef98ecfa0_o.jpg

Termenii 32 biți și 64 biți au legătură în primul rând cu procesorul calculatorului. Procesorul pe 64 biți poate gestiona mai multă memorie RAM decât cel pe 32 biți. Nu poți adăuga două procesoare pe 32 biți ca să gestionezi la fel de multă memorie RAM ca un procesor pe 64 biți pentru că vorbim de două arhitecturi diferite.

Dar hai să citim câteva răspunsuri geniale care au fost date acestei întrebări:

Alan Burchill, un MVP Microsoft care este activ pe aceste forumuri a dat următorul răspuns:

"Bună Fwitt
Trebuie să iei în considerare că nu există un mod de a face upgrade de la sistemul de operare de pe 32 biți la 64 biți. Asta înseamnă că o să pierzi toate setările și că va trebui să reinstalezi toate aplicațiile. Cu toate astea, dacă ai doar 4 GO de memorie RAM nu prea văd motive pentru care ai vrea să faci upgrade la 64 biți.
Chiar dacă îmi dau seama că acest lucru nu este amuzant pentru tine, trebuie să recunosc că întrebarea ta m-a făcut să râd pentru că e cam același lucru dacă ai fi zis că vrei să vopsești un perete albastru cu aceeași nuanță de albastru pentru a îl face albastru închis.
Alan"

Bun punct de vedere Alan! Procesoarele pe 64 de biți au nevoie de mai multă memorie RAM decât 1 GO pentru a-și arăta puterea. Vei avea nevoie de mai mult de 4 GO de RAM pentru a considera măcar ideea de a rula un sistem de operare pe 64 biți. Dacă ai mai mult de 4 GO de memorie RAM pe un calculator cu Windows pe 32 biți, acesta va considera că orice este peste 3.2 GO de memorie RAM nu există și nu o va folosi.

Yakov Fain, un om bine-educat a înțeles perfect conceptul. Nu mă pot opri din sarcasm. :)

"Am făcut un upgrade ceva mai radical acum 5 ani. Aveam un laptop cu Windows pe 32 biți și l-am schimbat cu un Macbook Pro pe 64 biți, care a costat dublu față de laptopul pe 32 biți. Pentru mine are sens acest lucru - am primit dublul numărului de biți! Primești ceea ce ai plătit."
Dragul meu prieten Yakov, ai plătit dublu pentru că ai luat un Macbook. Nu are nimic de-a face cu discuția despre 64 biți vs. 32 biți. Și, după părerea mea, nu face cât ai plătit, dar asta poate fi o dezbatere pentru altă dată.

sh00tmaniak, ne-a dezvăluit tuturor un secret mare în ceea ce privește multiplicarea sistemelor Windows pe 32 biți. Fiți atenți:

"Dacă instalezi Windows pe 32 biți de două ori vei da peste Windows 14 pe 64 biți. Această versiune îți face calculatorul extrem de rapid. Așa că da, fă-ți de cap!!"

Pentru aceia dintre voi care nu știți ce este Windows 14, ei bine, e ceva în genul Windows 8, instalat de 2 ori, dar fără ultimele 2 versiuni. Și știm cu toții cât de rapid este Windows 8, în special la pornire. Imaginați-vă toate posibilitățile pe care le aveți cu Windows 14. :)

Phil in england este, fără doar și poate, cel mai tare om din lume. Am tras această concluzie după ce am citit răspunsul său:

"Există o problemă dacă vrei să faci upgrade de la 32 la 64 prin instalarea de două ori a versiunii pe 32 de biți. Dacă folosești vreo aplicație de procesare de text cum ar fi Word, Powerpoint, Access sau Excel, generatorul de alfabet din calculator se suprasolicită deoarece două sisteme de operare cer un număr dublu de litere ce trebuiesc afișate pe ecran.
Studii recente au arătat că, cu un nivel de uz moderat, un sistem pe 64 biți corect hackuit prin unificarea a două sisteme de operare pe 32 biți rezultă în epuizarea stocului de litere "E". Trebuie fie să aștepți pentru minim 90 de secunde pentru aprovizionarea cu mai multe litere "E" de la generatorul de alfabet sau să ai o pagină întreagă de litere "E" salvată pe un stick de memorie USB portabil și să iei de acolo cu copiere-lipire oricând ai nevoie. În cazuri extreme, s-a raportat de asemenea epuizarea stocului de litere "T" din aceeași cauză. Cel mai rău caz întâlnit a fost când generatorul s-a supraîncălzit și a ars cauzând multă pagubă la circuitele de pe lângă el, în calculator. După cum știu toți experții de calculatoare, generatoarele de alfabet sunt foarte greu de găsit. Mai e și problema ștergătoarelor interne de monitor. Acestea sunt niște ștergătoare prinse înăuntrul monitorului, care sunt activate când apeși pe tasta "Backspace" pentru a șterge literele ce au rămas lipite de monitor. Și aceste ștergătoare se pot supraîncălzi în cazul în care unești 2 sisteme de operare pe 32 biți și sunt foarte greu de înlocuit, fiind foarte scumpe din cauza ciocanelor de masă mare necesare pentru a le repara.
Deci, fwitt, sugestia mea este să rămâi pe 32 de biți. Dacă nu îți folosești calculatorul la procesarea de grafică și video, nu ai nevoie de un sistem pe 64 biți și stai liniștit că generatorul de alfabet funcționează perfect iar ștergătoarele din monitor își fac treabă cum trebuie."

Nu v-ați putea imagina cât m-a distrat comentariul de mai sus nici dacă mi-ați vedea lacrimile de la atâta râs. Doar imaginați-vă ce moment de panică a avut fewitt după ce a citit comentariul știind că este posibil să nu mai poată scrie vreodată litera "E" sau că nu își va mai putea scrie niciodată corect porecla. Ce-i drept fwi nu are același impact fără cei doi "T" de la sfârșit. Plus că generatoare de alfabet se găsesc doar pe piața neagră. Chiar ai nevoie de toată drama asta?

Câteva noțiuni despre arhitecturile pe 32 biți și 64 biți & De ce ar trebui să folosim sisteme de operare și calculatoare pe 64 de biți

Dar hai să fim și puțin serioși și să împărtășim câteva lucruri reale despre arhitecturile pe 32 biți și pe 64 biți. Deși Windows-ul pe 32 biți și 64 biți arată la fel indiferent de procesorul pe care rulează, diferențele importante se găsesc în spatele ecranelor colorate și butonelor frumos luminate, nu în văzul utilizatorului obișnuit.

După cum spune și Microsoft aici, "Pentru a instala o versiune de Windows 7 pe 64 de biți, vă trebuie un CPU capabil să execute o versiune de Windows pe 64 de biți. Beneficiile utilizării unui sistem de operare pe 64 de biți sunt mai vizibile atunci când aveți un volum mare de memorie RAM instalată pe computer, de obicei 4 GO de RAM sau mai mult. În astfel de cazuri, pentru că un sistem de operare pe 64 de biți poate gestiona volume mari de memorie mai eficient decât un sistem de operare pe 32 de biți, un sistem pe 64 de biți poate răspunde mai bine atunci când execută mai multe programe în același timp și comută între ele frecvent."

Dacă ai 4 GO de memorie RAM sau chiar mai mult, un procesor modern pe 64 biți (toate procesoarele făcute în ultimii ani sunt pe 64 biți), atunci e important să instalezi un sistem de operare tot pe 64 biți. Și sincer, în zilele noastre, ce mai poți face cu un calculator slab? Să te joci Solitaire? Da.. presupun că poți dar până și mama mea joacă Solitaire pe un calculator destul de performant. Și, de asemenea îi plac filmele văzute în HD. Și pentru toate astea ai nevoie de un procesor modern pe 64 biți.

În ceea ce privește părțile rele, sincer nu mă pot gândi la vreuna pentru arhitectura pe 64 biți și deja v-am spus părțile cele mai bune. Ah, ba da, mi-am amintit o parte rea: Nu găsești drivere pentru Windows XP pe 64 biți. Da știu, ar trebui să găsesc glume noi! Windows XP este mort și îngropat așa că rămân la ce am zis, nu găsesc vreo partea rea pe care ar trebui să o menționez.

5581921116_e603c7d375_n.jpg

Poți să faci upgrade de la o versiune pe 32 biți la una pe 64?

Hai să vorbim puțin și de cealaltă problemă din întrebarea inițială: trecerea de la un sistem de operare de pe 32 biți la unul pe 64. Din păcate acest lucru nu e posibil. Poți face upgrade de la o versiune de 32 biți la alta pe 32 biți și de la o versiune pe 64 biți la alta pe 64 biți. Dacă vrei să faci upgrade de la 32 biți la 64 biți, trebuie să îți salvezi toate datele, să faci o nouă instalare de Windows, să îți repui înapoi toate datele salvate cât și aplicațiile pe care le aveai înainte, singur-singurel. Nu există o scurtătură din păcate.

Concluzie

Chiar ne trebuie o concluzie? Nu văd alta în afară de faptul că arhitectura pe 64 biți este viitorul și sistemele de operare pe 64 biți sunt ceea ce vă trebuie.

Arhitecturile și sistemele de operare pe 32 biți au fost bune și și-au făcut treaba la vremea lor, adică în Epoca de Piatră a tehnologiei informației, dar aceasta s-a terminat.

Sper că v-ați distrat citind articolul. Și înainte să schimbați pagina, lăsați-ne un comentariu în care să ne spuneți dacă mai folosiți calculatoare vechi cu Windows pe 32 biți pe ele și de ce?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...