Jump to content

[Android] CPU Overclocking


Cipyta

Recommended Posts

Introducere


Salut, in acest tutorial va voi prezenta cum sa Overclock-ati CPU-ul device-ului dvs. Android, astfel incat sa obtineti performante maxime de la acesta in diversele jocuri si aplicatii mai complexe.

Ce trebuie sa stiti este ca:

 Trebuie sa aveti telefonul root-at, deoarece aceasta operatiune necesita flash-uirea unui Custom Kernel.
 Desigur, va puteti lua adio de la garantie.
 Este posibil ca bateria sa tina mult mai putin ca inainte.
 Bateria trebuie sa fie incarcata complet in timpul operatiunii ca sa evitam orice problema.
 Trebuie sa fiti foarte atenti, este posibila brick-uirea device-ului!

Ok, si-acum intrebarea: e sigura toata operatiunea asta?

Raspunsul este da, chiar daca e indicat sa Overclock-ati CPU-ul la cel mult 20% din frecventa sa obisnuita, deoarece multi se plang de faptul ca bateria se duce mult mai repede dupa Overclock-are.

Acum, ca stim ce inseamna Overclocking si am acceptat toate riscurile, sa trecem la treaba.
 

Download programe necesare


http://www.apkhere.com/down/com.mhuang.overclocking_3.1.2_paid - Programul necesar;
 

Pasul I


Inainte sa ne apucam de operatiunea propriu-zisa, trebuie sa stiti ca:

 Telefonul dvs. trebuie sa fie este root-at; Overclocking-ul se poate realiza doar flash-uind un Custom Kernel.
 Trebuie sa instalati un Custom Recovery, ca de exemplu TWRP sau CWM.
 Este indicat sa faceti un backup al memoriei interne, fiindca va trebui sa stergeti tot ce se afla in aceasta.
 Unele ROM-uri vin cu un Kernel care suporta Overclocking-ul, caz in care nu aveti nevoie sa mai flash-uiti un Custom Kernel.
 De asemenea, este foarte indicat sa faceti un Nandroid Backup al ROM-ului curent; il veti putea restabili dupa operatiunea de Overclocking.
 

Pasul II


In acest pas o sa trebuiasca sa flash-uim un Custom Kernel; din nou, daca Kernel-ul device-ului dvs suporta deja Overclocking-ul, nu este nevoie sa urmati acest pas.

Custom kernel-ul e "cheia" spre Overclocking-ul propriu-zis, desi ele fac mult mai mult decat sa te lase sa faci Overclocking, dar asta e alta poveste. O diagrama sugestiva o puteti gasi aici:
 
 
overclocking-android-devices,Z-Q-338246-

Cautati Kernel-ul potrivit pentru device-ul vostru pe http://forum.xda-developers.com/, mai exact pe forum-ul dedicat device-ului dvs. Este foarte important ca acesta sa se potriveasca nu doar cu device-ul, ci si cu versiunea de Android ( excl.gif ). Daca dati flash unui Kernel gresit, device-ul se poate brick-ui permanent, si va veti trezi cu o frumoasa caramida in mana. smile1.gif

Acum, ca ati ales kernel-ul potrivit, flashing-ul e chiar simplu. Porniti device-ul in modul Recovery. Va recomand, din nou, sa faceti un Nandroid backup, accesand meniul "Backup" din Recovery-ul instalat mai devreme.
 

overclocking-android-devices,Z-R-338247-

Dupa ce ati terminat, va trebui sa conectati telefonul la un computer cu un cablu USB.  Selectati din meniul de Reovery "mounts and storage", urmat de "mount USB storage". Dupa acea, copiati folder-ul "clockworkmod" in PC-ul dvs. intr-un loc sigur.

Cu device-ul conectat la PC-ul dvs, copiati fisierul .zip (fara sa-l dezarhivati), care reprezinta noul Kernel, in memoria interna.

Cu kernel-ul copiat in memoria device-ului si folder-ul "clockworkmod" la loc sigur, selectati "Unmount", urmat de "Go Back", ca sa ajungeti in meniul principal al Recovery-ului.

Este recomandat sa selectati wipe cache partition ca sa stergeti toate informatiile cache-uite ce ar putea sa interfereze cu noul kernel.

In cele din urma, selectati "install zip from sdcard". Gasiti kernel-ul copiat in memoria device-ului il selectati, dupa care alegeti "Yes", astfel incepand procesul de flash-uire a noului Kernel. Va dura cateva minute. Sa nu cumva sa restartati telefonul sau sa scoateti bateria in timpul procesului de flash-uire.

Dupa ce s-a termiat acest proces, selectati "reboot system now". Va dura cam 10 minute prima boot-are, deoarece aplicatiile se optimizeaza pentru noul kernel.
 

Pasul III


Dupa ce ati flash-uit noul kernel, instalati SetCPU pe device-ul dvs. si instalati-l. Urmati indicatiile de pe ecran ca sa puteti incepe procesul de Overclocking, reporniti telefonul si ati terminat. Enjoy!

Edited by Cipyta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...