Jump to content

[RF-SPORT]Andy Murray şi Angelique Kerber au fost desemnaţi jucătorii anului 2016 de către ITF.


Alecks.

Recommended Posts

Andy Murray (29 de ani) şi-a asigurat primul loc în clasamentul ATP la finalul anului, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic în finala Turneului Campionilor de la Londra. Britanicul a câştigat nouă titluri în 2016, inclusiv al doilea triumf al carierei la Wimbledon, şi a devenit primul jucător din istorie care are în palmares două medalii olimpice de aur la simplu (după victoria de la Rio 2016 împotriva argentinianului Juan Martin del Potro).
 
"Înseamnă foarte mult pentru mine să câştig acest premiu. Am avut un an memorabil, cu Wimbledon, Jocurile Olimpice şi numărul 1 mondial pentru prima dată în carieră. În plus, şi fratele meu Jamie a avut un an fantastic", a declarat Murray pentru ITF.
 
Angelique Kerber (28 de ani) este prima jucătoare din Germania care primeşte distincţia ITF World Champion în ultimii 20 de ani (după Steffi Graf în 1996). Kerber a câştigat primul său trofeu de Mare Şlem la Openul Australiei, înainte de a câştiga Openul Statelor Unite. Totodată, germanca a cucerit argintul la JO de la Rio, dar a pierdut finala Turneului Campioanelor de la Singapore.
 
"Sunt extrem de onorată să primesc acest trofeu, să fac parte dintr-o listă selectă de campioni. Acest an a fost de departe cel mai bun al carierei, cu foarte multe experienţe şi emoţii de neuitat. Sunt recunoscătoare şi abia aştept următoarele provocări", a spus Kerber pentru ITF.
 
Britanicul Jamie Murray şi brazilianul Bruno Soares au câştigat trofeul ITF la dublu masculin, iar franţuzoaicele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic au fost desemnate cele mai bune jucătoare la dublu în 2016.
 
                    angelique-kerber.jpg?height=454&width=60  sursa: mediafax

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...