Jump to content

Cum sa faci un memory stick write protected


aLexftw!

Recommended Posts

Multi dintre voi banuiesc ca ati patit sa va luati virusi pe stick cand ati mers la prieteni sa le dati diferite date. Demult, cand au inceput sa apara memory stickurile, erau prevazute cu un buton "lock" care facea stickul read only. In timp cand capacitatea de stocare la stickuri s-a marit si viteza de transfer la fel, producatorii au renuntat la acel buton de blocare, in ziua de azi daca gasim undeva un stick cu acel buton, ori are capacitate mica de stocare ori e extrem de scump doar din pricina acelui buton.


 


In urma multor experimente si teste am reusit sa pot face un stick protejat cu ajutorul unui soft care se gaseste la liber pe net si se numeste "USB Storage Protector 1.1". Acest soft formateaza si blocheaza stickul, generand un folder pe stick care se numeste "Public" in care puteti baga diferite date, acest folder este singurul in care se poate scrie/sterge informatii de pe alte pc-uri, in rest orice modificare vrei sa faceti la stick se poate face numai de pe pc-ul de pe care rulati programul si blocati stickul.


 


Mai pe scurt, datele de pe stick se pot modifica numai de pe calculatorul sau laptopul de pe care blocati stickul, pe alte pc-uri, singurul folder care se poate modifica este acel folder generat de program si denumit "Public".


 


Sper ca v-am fost de ajutor, daca aveti nelamuriri nu ezitati sa intrebati!


 


Sursa/Autor: Tutorial propriu


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...