Jump to content

[RF] Picasa


SiLviu

Recommended Posts

Când vine vorba de programe de vizionat fotografii există o întreagă gamă de produse din care să alegi. Picasa a fost opţiunea favorită aici, la Softonic, iar această versiune nouă a ocupat prima poziţie în lista noastră de preferinţe.

 

Organizează-ţi fotografiile

Noul Google Picasa păstrează aceeaşi structură a interfeţei a versiunilor precedente, dar există o gamă variată de noi opţiuni pentru a administra, edita, şi pentru a te ajuta să ieşi în evidenţă cu fotografiile tale într-un mod confortabil, atât offline, cât şi online, mulţumită programului de sincronizatPicasa Web Album .

 

Picasa afişează toate fotografiile tale indexate într-un format plăcut de tip dosar. Poţi alege să scanezi întregul disc al calculatorului pentru a găsi imagini sau poţi selecta directoare specifice. Un dublu click pe o imagine o va afişa pe întregul ecran şi îţi va permite să accesezi un apanaj de ustensile de editat poze: tăiere, îndreptare, ajustarea culorii şi luminii pentru a scăpa de ochii roşii, dar şi altele.

 

Opţiuni noi

Ultima versiune Picasa include numeroase facilităţi noi: recunoaşterea feţei şi geo-tagarea. Prima opţiune evidenţiază că Picasa îţi poate scana biblioteca de imagini, poate recunoaşte şi poate extrage chipurile oamenilor şi, într-un final, te poate lăsa să-i taghezi folosindu-te de numele lor. Procesul durează însă ceva timp – o grămadă de feţe de tagat şi de nume de pus pe hârtie – dar cu opţiunea Tag necunoscut din albumul Oameni, vei putea adaugă noi nume şi feţe în grupaje şi vei reuşi să termini treaba mult mai repede. Cât despre geo-tagare, este mult mai uşor de folosit graţie încorporării Google Maps în Picasa: selectează imaginile pe care vrei să le geotaghezi, deschide Google Maps printr-un click pe butonul 'Locaţii', navighează către locaţia căutată şi dă click pe OK.

 

Apreciem programul de vizionat fotografii Picasa, care poate fi configurat pentru a înlocui programul Windows instalat în mod automat pe calculator. Oferă o gamă mai largă de ustensile şi afişează imaginile într-o interfaţă mai drăguţă atunci când fotografiile sunt vizionate în mod direct în Windows Explorer, aşa că atunci când Picasa te întreabă dacă vrei să foloseşti această opţiune, nu ezita!

 

Dar Picasa nu se referă doar la vizionarea şi editarea de imagni. Poţi da frâu liber imaginaţiei tale cu ajutorul ustensilelor din dotare pentru a crea postere, colaje, screensaver-uri şi chiar şi filme. Cea mai fascinantă chestie în legătură cu aceste ustensile nu o reprezintă faptul că îţi dau posibilitatea de a crea ceva unic şi original cu fotografiile tale, ci că sunt extrem de uşor de folosit şi nu necesită competenţe tehnice sau cunoştinţe pre-dobândite.

 

Concluzii

Noua versiune Picasa a completat cu succes o sarcină ce părea foarte dificilă: a perfecţionat o aplicaţie software care era deja foarte bună.

 

picasa-01-700x512.png

 

 

Download: Click!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...