Jump to content

Pot folosi vodka ca să îmi curăț tastatura?


ZuZu

Recommended Posts

Tutorial despre procedarea corecta cu tastatura dumneavoastra 

 

 

 

 

<>Anii de facultate m-au învățat că vodka are întrebuințări mult mai bune decât curățarea unei tastaturi. Și în plus, chiar avem cu toții la îndemână o sticlă de vodkă de care să profităm? Pentru unii dintre noi, vodka este o soluție puțin cam scumpă pentru eterna problemă a tastaturii lipicioase. Privind lucrurile dintr-o perspectivă mai serioasă, oamenii chiar au astfel de dileme: oare pot să folosească vodka ca să își curețe tastatura lipicioasă? În acest prim episod de Tech Lolz vrem să vă oferim o perspectivă amuzantă asupra acestei dileme pentru ca apoi să devenim serioși și să vedem dacă chiar putem să folosim vodka sau nu pentru a curăța o tastură.

 

** OK, cred că e cazul să analizăm puțin situația. Nu ai spirt în momentul de față, dar ai vărsat berea de ceva timp. Dacă tot ai așteptat până acum, de ce ești acum grabit să irosești singurul elixir care te poate face să crezi că tu chiar poți dansa bine? Dacă arunci o privire în jurul tău, vei afla că în casă sunt atâtea alte lucruri pe care poți să le folosești pentru a îți curăța tastatura.

 

 

"Tastaturile au foarte mult plastic în compoziție. Și după cum ne-a învățat profu’ de Fizică, an după an până când am reușit să trecem teza dintr-a 9a, plasticele se topesc la temperaturi înalte. Deci da, radiatoarele/aerotermele/caloriferele sunt unele din cele mai proaste locuri unde poți să îți pui tastatura la uscat."

 

Cum sa iti cureti corect tastatura ? :

 

<> Dar mai întâi, hai să spunem lucrurilor pe nume. Vodka este un prieten de nădejde atunci când încerci să scapi de urme de lipici de pe diverse produse. Totuși, are și o parte proastă. Da, am spus-o: vodka are o parte proastă (de parcă nu știți și singuri- dar nu la partea aia mă refer). Ideea este că, dacă vă zgarciți și vodka pe care o aveți este de calitatea Polar, atunci o să facă mai multă pagubă decât bine din cauza impurităților rămase în urma distilării proaste, în special pe tastaturi.

 

 

 

"Eu aș sugera să scoți toate butoanele* , să o scalzi în puțină apă călduță și să folosești un bețișor de ureche (sau dacă ai răbdare ca să se usuce de la sine, pune-o sub jetul de apă și nu o folosi câteva zile). La final poți pune toate butoanele într-un bol cu apă. Dacă nu știi ordinea butoanelor pe tastatură, ar putea fi o idee bună ca mai întâi să faci o poză tastaturii ca să ai ceva ca referință când trebuie să le pui la loc. Nu e nimic mai frustrant când apeși pe "m" și să îți apară "n" sau invers.
*Depinde de tipul tastaturii. Dacă este o tastatură separată, de obicei se pot scoate butoanele destul de ușor cu o șurubelniță cu capul drept, dar pentru tastaturile mai plate, ca cele de laptop sau unele mai noi din ziua de azi, nu prea aș recomanda acest lucru."
 
Cel mai bun tip de alcool pentru treaba asta este unul cu o puritate în jur de 60% sau chiar mai mult. Noi recomandăm spirtul. Poți introduce un bețișor de ureche în spirt și apoi dai cu spor pe tastatură.
 
Doar ai grijă să îți păstrezi spirtoasele în baruri diferite. Chiar nu este un mix bun.
 
Acum vorbind strict de tastaturile mecanice și nu de cele de laptop, aerul comprimat s-a dovedit a fi cel mai eficient pentru curățarea între taste. Totuși, în cazul majorității tipurilor de laptop actuale, aerul comprimat nu va fi eficient din moment ce nu există o separare clară între butoane.
 
                                                                                                   g9kqQrJ.jpg
 
 
 
O parte bună la majoritatea tastaturilor este că poți scoate butoanele și apoi curăța baza de sub ele. Dacă nu ai făcut asta până acum, te așteaptă o surpriză sub toate butoanele alea. Pentru a scoate butoanele o să ai nevoie de o șurubelniță cu cap drept, un briceag sau orice alt obiect destul de subțire și de tare ca să încapă între taste dar să nu se rupă când îl forțezi. După ce ai scos toate butoanele, le poți pune la înmuiat într-un bol cu niște detergent de vase și apă călduță pentru cel puțin o oră. Când le scoți, curăță-le puțin de săpun cu apă și folosește o cârpă uscată să absorbi umezeala de pe ele.
 
                                                                                           e6QnO4q.jpg

 

 

Mai sunt pe piață diferite gadgeturi care te pot ajuta cu tastatura cum ar fi niște mici aspiratoare ce sunt alimentate la USB sau altele. Eu personal am folosit un fel de plastilină care adună mizeriile și praful în special între butoane.

 

                                                                                                       P3TJ561.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...