Jump to content

[RF] *Utilizarea CD-ului de instalare Windows*


Bubuiee

Recommended Posts

Odata cu trecerea timpului , calculatoarele cu sistemul de operare Windows devin foarte incarcate cu fisiere si registrii nefolositori . Astfel ele isi pierd din performanta si isi fac munca mult mai grea . Cea mai buna metoda pentru " revitalizarea " calculatorului este sa reinstalezi Windows-ul . 

    

    INSTRUCTIUNI : 

 

1. Este bine ca sa copiezi toate fisierele si programele pe care le vei folosi si dupa formatare . Ai grija , pentru ca daca nu vei face acest lucru , vei pierde toate datele din calculator . 

2. Restarteaza-ti calculatorul si intra in BIOS . Pentru a face acest lucru , trebuie sa fii atent si sa apesi tasta indicata pe ecranul de inceput . De obicei tasta pentru BIOS este F2 sau Delete , insa acest lucru variaza in functie de model . 

3. Acum trebuie sa gasesti meniul BootSettings , sau ceva similar . Prin aceste setari iti vei configura calculatorul sa boteze dupa unitatea indicata de tine : CD-Rom ; DVD-Rom ; Flopy . Tu trebuie sa alegi CD-Rom sau DVD-Rom , in functie de ce ai . Apoi trebuie sa salvezi setarile si sa iesi din BIOS . 

4. Introduci CD-ul Windows si apoi restarteza-ti iarasi calculatorul . Acum iti vor aparea pe ecran cateva optiuni . Tu trebui sa alegi una pentru reinstalare Windows-ului , nu pentru repararea acestuia . 

5. Partitioneaza spatiul de pe hard disk . E bine ca pe o partitie sa ai instalat Windows-ul , iar pe cealalta sa iti stochezi datale . Dupa crearea partitiilor , este bine sa le formatezi . 

6. Acum nu mai trebuie daca sa urmezi instructiunile afisate pe ecran . Sunt de obicei comenzi simple si nu ar trebui sa intampini probleme . Dupa instalare nu mai trebuie decat sa iti licentiezi varianta de Windows si ai terminat ! 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...