Jump to content

A fost descoperita o noua vulnerabilitate in Linux si Android


dimaprince.

Recommended Posts

In urma cu cativa ani a fost descoperit un bug in sistemul de operare Linux ce ofera posiblitatea hackerilor de a obtine control aproape in totalitate asupra dispozitivelor ce ruleaza acest sistem de operare. Astazi aceasta problema a intrat in vizorul specialistilor in securitate.


 


 


wlhFHDo.jpg


 


Exploit-ul din Linux poarta numele de CVE-2016-0728 si are rolul de a proteja datele de autentificare sau cheile de criptare pentru a evita accesarea dispozitivului printr-o aplicatie fara a oferi permisiunea. Potrivit raportului de securitate exista o vulnerabilitate intalnita in exploit poate duce la un atatc asupra dispozitivelor Android cat si asupra calculatoarelor Linux.

Cu ajutorul exploit-ului un hacker poate optine drepturi pentru accesul la Root, iar aproximativ 66 % dintre dispozitivele ce ruleaza Android sunt vulnerabile. Exista deja un patch ce va remedia problema pentru PC-urile ce ruleaza Linux dar producatorii de dispozitive inteligente vor fi nevoiti sa ofera cat mai vreme un astfel de patch catre utilizatori pentru a evita eventualele atacuri asupra smartphone-urilor si tabletelor Android.

 

 


  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...